Rob Ontwerp Buro presenteert

Polyestercursus.com

Polyestercursus.com is een onderdeel van Rob Ontwerp Buro (ambassadeur Nederlandse Vereniging Rubber en Kunststoffen). Sinds 2000 geef ik les op scholen, aan bedrijven en aan particulieren. Vanaf 2010 geef ik in samenwerking met de ANWB-Waterkampioen (nu bekend als Deining Magazine) en andere bedrijven zoals Poly-Service, Riwax, Festool, De IJssel en International de polyestercursussen.

Botenbouw

Ik geef ruim 40 jaar adviezen betreft botenbouw en –verbouw wat één van mijn specialiteiten is. In 1972 heb ik mijn eerste schip gebouwd. Dit was een Waarschip 900, een algemeen model, waarna er nog velen volgden. Al meer dan 35 jaar stond ik in opdracht van Polyservice op de HISWA Amsterdam Boat Show om booteigenaren te adviseren bij hun project.

3D printen

Nieuw sinds half 2019 kun je uitleg krijgen over het printen van producten in verschillende vormen. Variërend in formaat tot een grootte van 4000 x 2000 x 1700 mm. Het gaat hier om thermoplasten met een toevoeging van glasvezel. Het recyclen van thermoplasten voor een circulaire industrie komt ook aan bod.

Brandweer

Vanaf 1978 tot 2020 ben ik werkzaam geweest als brandweerman bij de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Hier heb ik een groot aantal specialisaties verworven. Door mijn ervaring als brandweerman kan ik je in verschillende situaties van een gedegen advies voorzien zoals bij brandschadeherstel, brandpreventie en veilig werken met kunststoffen. Naast het oplossen van problemen, probeer ik de materialen uit die een fabrikant levert zodat ik zelf kan ondervinden of het product werkt zoals de fabrikant beweert. Op deze manier wil ik je een zo eerlijk mogelijk advies geven.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Heb je een product van polyester of epoxy waar je wat aan wilt veranderen? Heb je problemen aan jouw boot, caravan, dakgoot, zwembad, balkon of heb je een bedrijf en wil je wat meer weten over het werken met kunststoffen? Neem dan contact met mij op.

Op de cursus zijn de algemene leveringsvoorwaarden van kracht. Het is niet mogelijk om de instructeur aansprakelijk te stellen voor uw eigen resultaten.